Доступність посилання

ТОП новини

«Нас сусіди відкопували»: як живе село на Запоріжжі, що потерпає від обстрілів військ РФ (фотосвідчення)

Безлюдні городи попри весняний час, розбиті вікна і дахи – нині так виглядає село Кам’янське Запорізької області. Це великий сільський населений пункт уздовж популярної в регіоні дороги, що веде до приазовських курортів. Нині основна частина населення села покинула його через обстріли з боку російських військ. А ті, хто залишився, змушені ховатися у підвалах. Як повідомляють у Запорізькій обласній військовій адміністрації, армія РФ нераз робила спроби просування в бік Запоріжжя в районі Кам’янського – наразі всі вони не вдалі, українські війська успішно тримають оборону на цьому напрямку. Як нині живе село, бачила кореспондентка Радіо Свобода.

Попри запевнення Кремля, що метою так званої «спецоперації» є «знищення української військової інфраструктури», а не українського населення, російська армія уже четвертий тиждень продовжує завдавати ударів по цивільних об’єктах: житлових будинках, школах, лікарнях, дитячих садочках, продуктових базах, об'єктах енерго, водо та теплопостачання міст і сіл.

Зображення 16x9

Євгенія Назарова

Співпрацює з Радіо Свобода з 2015 року. Народилася в 1985 році у Запоріжжі. У 2007 році закінчила історичний факультет, а у 2011 році – аспірантуру Запорізького національного університету. Має ступень кандидата історичних наук. Із 2013 року працює у сфері журналістики.

XS
SM
MD
LG