Доступність посилання

ТОП новини

Коронавірус. Що робити з одягом, продуктами, упаковкою та телефоном?


Щодня під час карантину виникають побутові питання про чистоту та безпечність одягу, упаковки чи продуктів. Відповідаємо на них коротко.

  • Що робити з купленими продуктами?

По-перше, краще купуйте їх в упаковках. Гарно помийте їх під проточною водою, можна навіть облити окропом. Мийте також ті фрукти, які раніше не мили – наприклад, банани.

Не діліться їжею та питвом – навіть в родині. Якщо хтось вже відпив чи відкусив – залиште це їй чи йому.

Якщо ви замовили доставку готової їжі, можна звільнити її від упаковки та погріти в мікрохвильовці.

  • А що робити з упаковкою?

Продукти в контейнерах або пакетах краще не чіпати 72 години, або протерти упаковку антисептиком чи спиртом. Пакети варто викинути, не використовувати більш ніж один раз.

  • Що робити з одягом, коли я приходжу додому?

Тримайте верхній одяг подалі від домашнього. В передпокої чи найкразе на балконі. Якщо побували в лікарні чи контактували з потенційним хворим – продезінфікуйте одяг. Наприклад, виперіть при температурі понад 60 градусів впродовж 30 хвилин.

  • А з взуттям?

Взуття із тканини та деякі кросівки можна прати у пральній машині на температурі понад 60 градусів. Інше взуття можна дезінфікувати милом з водою та спиртом чи антисептиком.

Крім цього, можна лишити його на 72 години, наприклад, на балконі.

  • А що робити з телефоном?

Протирайте його спиртовмісними серветками чи антисептиком.Також можна протерти рушничком з милом. Те саме варто робити з планшетами, ноутбуками, клавіатурами та мишками.

  • Як прибирати в хаті?

Якщо у вас вдома нема хворих, але ви ходите на роботу або на закупи, не забувайте мити та дезінфікувати поверхні. Це – столи, дверні ручки, вимикачі тощо. Так само варто робити з ключами чи окулярами. І краще це робити в одноразових рукавичках.

  • Зображення 16x9

    Марічка Набока

    У 2004 році закінчила Український гуманітарний ліцей КНУ імені Тараса Шевченка. У 2010-му отримала диплом магістра журналістики Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка. Маю публікації в газеті «Громадський захисник», журналах «Книжник-review», «Київська Русь» та інших виданнях. Працювала в програмі «Підсумки» на телеканалі «Ера». На Радіо Свобода – з 2007 року. Коло професійних зацікавлень: права людини, українська культура, волонтерський рух.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG