Доступність посилання

ТОП новини
Події

«Взяти Миколаїв – це утопія». Що ускладнює контрнаступ ЗСУ?


«Росію треба заганяти в кут», війна має закінчитись повною деокупацією всіх українських територій, жодних компромісів бути не може, треба повертати Луганськ, Донецьк та Крим. Так вважає полковник Вадим Чорний, заступник командира 63-ї механізованої бригади ЗСУ, який весь час перебуває на передовій на півдні України. На цьому напрямку українські військові перейшли у контрнаступ, повідомляє Генштабу ЗСУ. Це завдання ускладнюється тим, що окупаційні війська добре окопалися на Херсонщині.

Якби українська армія мала достатньо озброєння, артилерії, ППО, підтримку з повітря, то військові розігналися б так, що армія РФ вже б зупинилась за Керченським мостом, так вважає Дмитро Марченко, генерал-майор ЗСУ. Він з перших днів керував обороною Миколаєва.

Дмитро Євчин з'їздив на Миколаївщину, відвідав героїчну Баштанку, яка повертається до мирного життя. Саме бої у Баштанці стали ключовими і переломними в тому, що російські війська не змогли взяти в кільце Миколаїв у березні. Баштанка зараз головний хаб з гуманітарної допомоги для тих, кому вдалося вирватися з окупованих територій.

XS
SM
MD
LG