Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі випустилися нові курсанти Військово-морського ліцею – фоторепортаж

В Одесі урочисто закінчили навчання 71 курсант Військово-морського ліцею – більше, аніж колись. Серед них – троє мешканців Донецької області. Це – дев’ятий випуск середнього спеціального навчального закладу, який було відкрито 1 вересня 2009 року в Севастополі. Після анексії Криму учбовий заклад та курсанти перебралися до Одеси.

З 71 одного випускника 39 ліцеїстів поступає до інституту Військово Морських Сил (Одеса), 12 – в Одеську Військову академію, 6 – до Військового інституту Київського національного університету імені Тараса Шевченка, 4 – у Військовий інститут телекомунікацій та інформатизації (Київ) та 3 – в академію імені Гетьмана Сагайдачного (Львів).

В 2017 року у Військово-морському ліцеї відкрили курс підготовки до тестування для визначення рівня знання англійської мови за стандартами STANAG 6001. За результатами тестування 14 ліцеїстів отримали сертифікат СМР 1. Віце-старшина 1 статті Юрій Халевін брав участь, а віце-старшина 2 статті Сергій Павлишенець посів ІІІ місце у Міжнародному конкурсі знавців української мови імені Петра Яцика. 2 з 26 військовополонених українських моряків, ув’язнених у Росії – випускники Військово-морського ліцею.


Зображення 16x9

Михайло Штекель

Журналіст. Працюю в медіа-сфері з перервами із 2003 року. В 2013 році спробував переїхати з рідної Одеси до Києва, писав про Революцію гідності, анексію Криму і знімав війну на Донбасі. У 2017-му повернувся до Одеси – міста непростого, але вкрай цікавого. Навчався на філософському факультеті, тому маю слабкість до довгих текстів. На Радіо Свобода працюю з 2014 року. Пишу, фотографую, знімаю, спілкуюсь із людьми.

XS
SM
MD
LG