Доступність посилання

ТОП новини

За минулу добу російські гібридні сили 10 разів відкривали вогонь по позиціях ЗСУ – штаб ООС


Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 26 січня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України
Ситуація в зоні бойових дій на Донбасі, 26 січня 2019 року. Інфографіка Міністерства оборони України

Російські гібридні сили за минулу добу десять разів порушили режим припинення вогню на Донбасі, військовослужбовці Збройних сил України не постраждали, повідомляє прес-центр штабу Операції об’єднаних сил (ООС).

«26 січня російські окупаційні війська десять разів порушили режим припинення вогню. При цьому зафіксовано один випадок застосування озброєння, забороненого мінськими домовленостями», – зазначено у зведенні ООС.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Схід» позиції українських військовослужбовців обстрілювали з автоматичних гранатометів і стрілецької зброї – навколо населеного пункту Водяне; з гранатометів і великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – у селища Широкине; з великокаліберних кулеметів – поблизу селища Невельське; з гранатометів – біля селища Новоселівка Друга.

У смузі дій оперативно-тактичного угруповання «Північ» бойовики двічі обстріляли позиції ООС з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї – поблизу селища Кримське; двічі з мінометів калібру 82-мм, гранатометів і великокаліберних кулеметів – біля населеного пункту Катеринівка; з гранатометів – поблизу селища Старий Айдар; з автоматичних гранатометів – поблизу населеного пункту Луганське, повідомив штаб ООС.

В угрупованні «ДНР» заявили про дев’ять обстрілів з боку ЗСУ за минулу добу, зокрема в районі території поблизу аеропорту біля Донецька.

А в угрупованні «ЛНР», що діє на окупованій частині Луганщини, заявили про шість обстрілів з боку ЗСУ.

Тристороння контактна група щодо врегулювання ситуації на Донбасі оголосила про чергове «безстрокове і стале» припинення вогню, починаючи з півночі 29 грудня 2018 року, цього разу з нагоди новорічних і різдвяних свят. Воно було порушене майже відразу після заявленого початку і відтоді, як і всі попередні перемир’я, порушується постійно.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, іще станом на листопад 2017 року, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG