Доступність посилання

ТОП новини

Рада звернулася до уряду з вимогою створити міністерство у справах ветеранів


Верховна Рада ухвалила звернення до Кабміну щодо створення міністерства у справах ветеранів. За це проголосували 241 депутат за мінімально необхідних 226.

У документі зазначається, що з метою створення ефективної системи соціального захисту ветеранів війни Рада звертається до Кабміну з вимогою створити на базі Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників АТО міністерство.

У пояснювальній записці стверджується, що схвалення постанови прискорить створення дієвого механізму реалізації державних соціальних гарантій ветеранами війни, у тому числі й учасників АТО.

У серпні 2014 року в Україні була створена Державна служба в справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції. Це центральний орган виконавчої влади України, який реалізує державну політику в сфері соціального захисту ветеранів війни та учасників АТО, соціальної та професійної адаптації військовослужбовців, які звільняються, осіб, звільнених з військової служби, та учасників антитерористичної операції, в межах своїх повноважень державну політику в сфері волонтерської діяльності, а також соціального захисту деяких категорій осіб.

За даними Міноборони, статус учасника бойових дій в антитерористичній операції отримали понад 216 тисяч людей.

XS
SM
MD
LG