Доступність посилання

ТОП новини

Понад 65 людей загинули в пожежі в поїзді у Пакистані


Обгорілі рештки вагонів на місці трагедіії, Пакистан, 31 жовтня 2019 року
Обгорілі рештки вагонів на місці трагедіії, Пакистан, 31 жовтня 2019 року

Понад 65 людей загинули, десятки поранені внаслідок пожежі, яка спалахнула 31 жовтня в пасажирському поїзді в центральному Пакистані. На телевізійних кадрах з місця трагедії видно полум’я, що охопило вагони поїзда, що слідував поблизу району Рахім Яр-Хана в провінції Пенджаб.

«За інформацією, що надійшла до нас, понад 65 людей загинули та понад 40 постраждали», – заявила міністр охорони здоров’я провінції Пенджаб Ясмін Рашид.

Поранені були доставлені в лікарні сусіднього міста Бахавалпур, лише 18 тіл були ідентифіковані.

«Жахливо... Трагедія в поїзді спричинена вибухом газового балона, який перевозили пасажири», –повідомила у твітері міністр з прав людини Ширін Мазарі. Місцеві ЗМІ повідомили, що частина пасажирів готувала сніданок, коли балон вибухнув.

За даними Мазарі, трагедія сталася на одному з найстаріших і найполулярніших маршрутів, у поїзді «Тезгам», що курсує між містом Равалпінді, прилеглим до столиці країни Ісламабада, і південним портовим містом Карачі.

Аварії на поїздах часто трапляються в Пакистані, де залізниці впродовж десятиліть занепадають через корупцію, безгосподарність та відсутність інвестицій. У липні в цьому ж районі загинули щонайменше 23 людини, коли пасажирський потяг, що їхав із східного міста Лахор, протаранив товарний потяг, що зупинився на переїзді.

Прем'єр-міністр Пакистану Імран Хан був обраний торік на тлі обіцянок створити державу добробуту, однак економічне уповільнення та заходи жорсткої економії гальмують зусилля щодо інвестування в інфраструктуру та соціальні програми.

XS
SM
MD
LG