Доступність посилання

ТОП новини

У сепаратистській Абхазії назвали переможця «виборів президента»


«Перемогу» здобув Аслан Бжанія (на фото у центрі)
«Перемогу» здобув Аслан Бжанія (на фото у центрі)

У сепаратистському регіоні Грузії Абхазії оголосили переможця так званих «виборів президента». Російські ЗМІ з посиланням на представників сепаратистів повідомили, що «перемогу» здобув так званий лідер опозиції Аслан Бжанія.

Тамаз Гогія, голова самопроголошеної Центральної виборчої комісії республіки заявив 23 березня, що Бжанія отримав 56,5% з-поміж 95109 голосів. Його суперниками були Леонід Дзапшба (екс-«міністр внутрішніх справ») та Адгур Ардзінба (екс-«міністр економіки). Явка буцімто склала 71,6%.

Міністерство закордонних справ Грузії розкритикувало таке «голосування», заявивши, що воно «повністю суперечить основоположним нормам і принципам міжнародного права» і порушує суверенітет Грузії.

Раніше і Міністерство закордонних справ Україн засудило проведення псевдовиборів у сепаратистському регіоні Грузії Абхазії, які відбулися цієї неділі. Згідно з позицією МЗС, вибори в регіоні були проведені під контролем Росії.

22 березня в сепаратистському регіоні Абхазія відбулися «вибори президента». Це сталося за два місяці після відставки поперенього очільника Рауля Хаджимби.

Абхазія проголосила незалежність від Грузії в 1992 році, що призвело до відкритої війни з Тбілісі. Після п’ятиденної війни між Росією та Грузією в 2008 році Москва визнала незалежність регіону. Більшість країн, в тому числі Україна, цього не зробили.

XS
SM
MD
LG