Доступність посилання

ТОП новини

Адвокати Царнаєва вимагають перегляду смертного вироку


Фотографія Джохара Царнаєва під час розшуку після нападу на Бостонський марафон, 2013 рік
Фотографія Джохара Царнаєва під час розшуку після нападу на Бостонський марафон, 2013 рік

Американські адвокати Джохара Царнаєва, засудженого за участь у нападі на Бостонському марафоні 2013 року, звернулися до апеляційного суду з проханням скасувати смертний вирок. Захисники стверджують, що право Царнаєва на справедливий судовий розгляд було порушене, оскільки процес відбувався в тому ж місті, де стався смертельний напад.

У поданні до апеляційного суду в Бостоні 27 грудня адвокати визнали, що їхній клієнт і його старший брат Тамерлан Царнаєв здійснили атаку, в результаті якої загинули троє і були поранені понад 260 людей.

Але вони стверджують, що широке висвітлення наслідків теракту в засобах інформації означало, що майже весь склад присяжних мав можливість бачити повідомлення, в яких ішлося про жертв і їхні родини.

Натуралізований громадянин США, чеченець за походженням Джохар Царнаєв, який був зарахований до університету в Массачусетсі, був засуджений приблизно через два роки після того, як він і його брат підірвали бомби біля фінішної зони Бостонського марафону 15 квітня 2013 року.

25-річний нині Джохар Царнаєв визнав свою провину. Він перебуває за ґратами у в'язниці в місті Флоренс, штат Колорадо. Старший брат Джохара Тамерлан був убитий під час затримання поліцією через кілька днів після нападу.

XS
SM
MD
LG