Доступність посилання

ТОП новини

Аеропорт «Бориспіль» пояснив, чому оголосив тендер на прибирання за майже 52 млн гривень


 Аеропорт «Бориспіль» від початку повномасштабного вторгнення Росії не працює. Фото ілюстративне
Аеропорт «Бориспіль» від початку повномасштабного вторгнення Росії не працює. Фото ілюстративне

У міжнародному аеропорту «Бориспіль» пояснили, чому компанія оголосила тендер на прибирання аеропорту, який не працює з лютого 2022 року, на суму близько 52 мільйони гривень.

Як повідомляє пресслужба компанії, незважаючи на те, що аеропорт на час воєнного стану перебуває в простої, «існує необхідність в підтримці в належному стані виробничих приміщень, оскільки в дуже малому відсотковому відношенні, аеропорт функціонує».

МА «Бориспіль» звертає увагу, що, згідно з умовами тендерної документації, вимоги щодо щоденного і безперервного надання послуг не застосовується на період воєнного стану, а надання послуг розпочинається на підставі письмової заявки від аеропорту.

«Тобто, якщо аеропорт не матиме потреби в прибиранні як в цілому, так і стосовно окремих приміщень, то письмова заявка не буде надаватися, відповідно кошти не будуть витрачатися. Підтвердженням є фіксація в тендерній документації права аеропорту зменшувати обсяг закупівлі послуг у разі виробничої потреби і відсутність обов’язку замовляти послуги у повному обсязі по кожній групі прибирання», – йдеться у повідомленні.

У компанії додають, що заздалегідь проведена тендерна процедура є «запорукою нормального функціонування підприємства та швидкого відновлення операційної діяльності аеропорту після перемоги України».

У червні міжнародний аеропорт «Бориспіль» оголосив тендер на майже 52 мільйони гривень для «комплексне обслуговування внутрішніх приміщень аеровокзального комплексу, паркінгу та інших об’єктів аеропорту» (послуги з прибирання). Це викликало обурення, зокрема у соцмережах, через те, що з лютого 2022 року не обслуговує пасажирів.

XS
SM
MD
LG