Доступність посилання

ТОП новини

По найбільшій військовій базі США в Афганістані випущено кілька ракет, даних про жертви немає


Фото з аеродрому Баграм в Афганістані (архівне)
Фото з аеродрому Баграм в Афганістані (архівне)

Кілька ракет були випущені 9 квітня по військовій базі США в Афганістані в результаті нападу, який могло здійснити екстремістське угруповання «Ісламська держава».

За повідомленнями, п’ять ракет були випущені по аеродрому Баграм, на північ від Кабула, в результаті чого ніхто не постраждав,

Співробітник служби безпеки Афганістану в провінції Парван, де розташована найбільша військова база США, повідомив Радіо Свобода, що ракети були випущені з автомобіля.

Бойовики угруповання «Ісламська держава» заявили, що то вони здійснили обстріл, націлившись на злітно-посадковий майданчик військової бази. Таліби заперечують причетність до обстрілу.

Раніше цього місяця бойовики «Талібану» і США досягли угоди про виведення міжнародних військ під керівництвом США з Афганістану в обмін на гарантії безпеки для талібів, але бойовики угрруповання «Ісламська держава» не включені в угоду.

Бойовики угруповання «Ісламська держава», чисельність яких американськими військовими оцінюється у 2000, бюрються з іноземними та афганськими урядовими силами, а також з талібами.

XS
SM
MD
LG