Доступність посилання

ТОП новини

Влада Афганістану розслідує повідомлення про загибель 14 цивільних внаслідок військової операції


Акція протесту місцевих жителів проти дій сил безпеки, район Родат, провінція Нангархар, Афганістан, 24 жовтня 2018 року
Акція протесту місцевих жителів проти дій сил безпеки, район Родат, провінція Нангархар, Афганістан, 24 жовтня 2018 року

Представники афганської влади повідомили про початок розслідування після повідомлень, що в результаті військової операції на сході Афганістану загинули щонайменше 14 цивільних.

Люди, які протестували проти дій військових, 24 жовтня тимчасово заблокували велику автомагістраль, що з’єднує Афганістан та Пакистан, вимагаючи покарання відповідальних за рейд афганських сил безпеки в районі Родат у провінції Нангархар. Місцеві жителі та родини потерпілих поклали тіла загиблих біля шосе, що з’єднує столицю провінції Нангархар, місто Джелалабад, з Торкхамом, одним із основних пунктів перетину кордону з Пакистаном.

Представник губернатора провінції Атауллах Ходжані підтвердив, що в результаті військової операції були жертви, триває офіційне розслідування.

Війна в Афганістані триває вже 17 років. Згідно з нещодавнім звітом ООН, за перші дев'ять місяців 2018 року у всій країні вбито чи поранено понад вісім тисяч мирних жителів. Згідно зі звітом, у 65% смертей винні антиурядові сили.

XS
SM
MD
LG