Доступність посилання

ТОП новини

Афганістан: 32 людини загинули в результаті нападу смертника на демонстрантів


За даними афганської влади, кількість жертв може зрости
За даними афганської влади, кількість жертв може зрости

Щонайменше 32 людини загинули та близько 130 отримали поранення внаслідок атаки терориста-смертника на учасників акції протесту на сході Афганістану.

Речник губернатора провінції Нангархар 11 вересня повідомив Радіо Свобода, що число жертв може збільшитися, оскільки деякі поранені перебувають у важкому стані.

Напад стався на головній трасі між столицею провінції Джелалабадом та прикордонним переходом з Пакистаном.

Він був спрямований проти учасників протесту проти призначення начальника місцевої поліції. Сотні людей були присутні, коли самогубця підірвав вибухівку.

Ця атака сталася через кілька годин після того, як менші бомби були спрямовані на принаймні три школи в Джелалабаді та навколо нього, в результаті яких загинув хлопчик та були поранені ще четверо людей.

Наразі жодна організація не взяла на себе відповідальність за будь-який з цих вибухів, які сталися тоді, коли американці відзначали 17-ту річницю терактів 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку та Вашингтоні.

У своєму виступі президент Афганістану Ашраф Гані рішуче засудив напад на демонстрантів та вибухи бомб біля шкіл, заявивши, що «напади на цивільні споруди, мечеті, на жінок і дітей – це злочини проти людства».

Місія Організації Об’єднаних Націй з надання допомоги в Афганістані також засудила серію бомбових нападів та висловила «все більшу стурбованість щодо характеру нападів, спрямованих на цивільне населення та школи» в Нангархарі та її столиці.

Останнім часом Джелалабад став місцем численних вибухів бомб смертників та нападів, в результаті яких загинули десятки людей.

У цьому районі Афганістану діють як таліби, так і екстремістські групи угруповання «Ісламська держава», яким намагаються протистояти афганські урядові сили після виведення більшості військ НАТО в 2014 році.

XS
SM
MD
LG