Доступність посилання

ТОП новини

Американський військовий корабель увійшов до акваторії Чорного моря


Американський есмінець USS Carney в Одесі, липень 2017 року
Американський есмінець USS Carney в Одесі, липень 2017 року

Американський військовий корабель USS Carney (DDG 64) 12 серпня увійшов до акваторії Чорного моря, повідомила прес-служба Шостого флоту ВМС США.

Військові зазначають, що метою корабля є «безпекові операції», а також розширення можливостей і взаємодії із союзниками й партнерами в регіоні.

«Прибуття Carney до Чорного моря демонструє нашу постійну прихильність безпеці і стабільності в регіоні. Час, який ми проведемо тут, допоможе нам поліпшити взаємодію та обмін інформацією і досвідом з нашими країнами-партнерами», – заявив командир Тайсон Янг.

Есмінець Carney базується в порту Рота в Іспанії у складі Шостого флоту США. Корабель заходив в акваторію Чорного моря й раніше, зокрема у січні він брав участь у спільних навчаннях із морською авіацією Військово-морських сил Збройних сил України.

USS Carney (DDG 64) є одним з понад 60 есмінців класу Arleigh Burke. Корабель оснащений тактично-ударним, мінно-торпедним озброєнням, зенітною артилерією.

Згідно з конвенцією Монтре, термін перебування кораблів нечорноморських держав у Чорному морі в мирний час не може перевищувати 21 добу.

XS
SM
MD
LG