Доступність посилання

ТОП новини

Суд закрив справу проти блогера, учасника бойових дій на Донбасі Ананьєва


За даними Радіо Свобода, потерпілий не має претензій до Ананьєва
За даними Радіо Свобода, потерпілий не має претензій до Ананьєва

Суд закрив справу проти відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва, затриманого, а потім випущеного під поручительство в Дніпрі перед презентацією його книжки. Таке рішення ухвалив Новомосковський міськрайсуд Дніпропетровщини, підтвердили Радіо Свобода 5 жовтня в суді.

За даними Радіо Свобода, потерпілий не має претензій до Ананьєва.

На своїй сторінці у Facebook Валерій Ананьєв написав, що справа закрита судом, і назвав інцидент зі своїм затриманням «перформансом».

У вересні в Дніпрі прямо перед презентацією книжки поліція затримала відомого блогера, учасника бойових дій на Донбасі Валерія Ананьєва для проведення слідчих дій у справі, відкритій за частиною 2 статті 122 Кримінального кодексу України (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження). Інцидент стався у січні 2016 року, бійця підозрювали в побитті людини. У квітні 2018 року у зв’язку з неявкою до органів досудового слідства його було оголошено у розшук. 7 червня 2018 року слідчий суддя Новомосковського міжрайонного суду виніс ухвалу на примусове затримання чоловіка для обрання йому запобіжного заходу.

Валерій Ананьєв народився у місті Первомайськ на Луганщині, пішов добровольцем у Збройні сили України. Служив у 25-й десантній бригаді ЗСУ п’ять років, з них два – в зоні бойових дій на Донбасі. Був важко поранений та контужений у боях під Слов’янськом. Весь час в зоні АТО вів відеоблог. У травні 2018 року анонсував вихід своєї дебютної книжки «Сліди на дорозі», яка розповідає про війну на Донбасі. З вересня розпочався всеукраїнський тур автора на підтримку своєї книжки.

XS
SM
MD
LG