Доступність посилання

ТОП новини

Мовчанка під час анексії Криму спровокувала нинішні події в Україні – Зеленський


«Там, де почалося, там і завершиться» – Володимир Зеленський наголошує на необхідності звільнити Крим від російської окупації
«Там, де почалося, там і завершиться» – Володимир Зеленський наголошує на необхідності звільнити Крим від російської окупації

Президент України Володимир Зеленський заявляє, що мовчанка під час анексії Криму спровокувала нинішні події в Україні.

«Ми вдячні, що багато хто в світі не мовчав про все це (анексію - ред.) – протидіяв, допомагав нам, боровся. Але в той же час багато хто промовчав. Це правда. Намагався не помічати, що відбувалось в Криму. Це стало однією з ключових причин, на мою думку, усього, що відбувається зараз в Україні і світі», – сказав він під час саміту «Кримська платформа» в Києві.

Зеленський наголошує, що звільнення Криму від окупації буде ефективною реанімацією міжнародного правопорядку.

«Щоб подолати терор, щоб повернути прогнозованість і безпеку нашому регіону, Європі, всьому світу треба здобувати перемогу. Перемогу в боротьбі проти російської агресії, отже – потрібно звільнити Крим від окупації. Там, де почалося, там і завершиться. І це буде ефективна реанімація міжнародного правопорядку», – наголосив президент України.

Читайте також: Розпочався другий саміт «Кримської платформи» (трансляція)

«Кримська платформа» – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини і захисту жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

XS
SM
MD
LG