Доступність посилання

ТОП новини

Інститут національної пам’яті просить скасувати обмеження на копіювання інформації в архівах


Український Інститут національної пам’яті просить Міністерство юстиції України та Державну архівної служби України скасувати обмеження на копіювання інформації в архівах, повідомила прес-служба установи.

У відомстві пояснили, що Мін’юст своїм наказом від 27 червня вніс зміни до порядку користування документами Національного архівного фонду, що державі, територіальним громадам, згідно з яким обмежено можливості користувачів копіювати архівні документи.

«Обмеження в копіюванні позбавляють громадян можливості детально досліджувати історію власної родини чи населеного пункту, стоять на заваді пізнання українцями свого минулого», – вважає голова Інституту національної пам’яті Володимир В’ятрович.

Запроваджені зміни, зокрема, забороняють копіювання власними технічними засобами документів великих форматів (більше А4) та справ з товщиною корінця понад 4 сантиметрів, а також берестяних грамот, документів на пергаменті, рукописів, стародруків, документів зі згасаючим чи слабкоконтрастним текстом, документів, виконаних аквареллю, гуашшю, олівцем, вугіллям, залізогаловим чорнилом, архівних фондів (нефондових колекцій), колекцій у повному обсязі.

XS
SM
MD
LG