Доступність посилання

ТОП новини

Винні спека і посуха – влада окупованого Криму про викиди в Армянську


«Випадінню речовини сприяло тривале підвищення температури повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі» – Михайличенко
«Випадінню речовини сприяло тривале підвищення температури повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі» – Михайличенко

Причиною викидів шкідливої речовини на півночі Криму є спека і тривала відсутність опадів, повідомив російський віце-прем’єр півострова Ігор Михайличенко, передає сайт проекту Радіо Свобода Крим.Реалії.

«За попередніми даними досліджень, причиною випадання речовини є випаровування вмісту кислотонакопичувача, використовуваного філією ТОВ «Титанові інвестиції». Випадінню речовини сприяло тривале підвищення температури повітря, тривала відсутність опадів, а також зниження рівня води в кислотонакопичувачі», – сказав Михайличенко.

За його словами, прокуратура Армянська щодо керівництва філії ТОВ «Титанові інвестиції» має намір винести подання про усунення порушень експлуатації кислотонакопичувача.

«Розглядається питання притягнення керівництва підприємства до адміністративної відповідальності за недотримання екологічних вимог при поводженні з промисловими відходами», – додав Михайличенко.

У ніч із 23 на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого півострова стався викид невідомої речовини. Користувачі соцмереж писали, що на дахах будинків і на листі дерев з’явився жовтий наліт, а в населеному пункті кілька днів стоїть запах кислоти.

27 серпня російська влада Армянська повідомила, що готує запит керівництву заводу «Кримський титан» з приводу викидів в атмосферу. 28 серпня російський голова окупованого Криму Сергій Аксьонов написав, що ситуація в Армянську «виходить за межі норми».

Завод «Кримський титан» розпочав роботу ще в 1971 році, а на початку 2000-х перейшов під контроль компанії Groгp DF Дмитра Фірташа. Головним напрямком підприємства є виробництво діоксиду титану – речовини, що використовується в лакофарбовій, гумотехнічній промисловості, при виробництві пластмас і в багатьох інших галузях.

За даними міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб України, завод «Кримський титан» становить екологічну загрозу для Херсонської області.

XS
SM
MD
LG