Доступність посилання

ТОП новини

Віце-канцлер Австрії подав у відставку після скандалу


Штрахе заявив, що не порушував ніяких законів, а відеозапис зафіксував «незручну п'яну справу»
Штрахе заявив, що не порушував ніяких законів, а відеозапис зафіксував «незручну п'яну справу»

Віце-канцлер Австрії Гайнц-Крістіан Штрахе оголосив про відставку після того, як медіа оприлюднили відео, на якому він обговорює фінансування з боку нібито російської підприємниці перед виборами до парламенту країни.

«Тим, кому успішна робота уряду, – як скалка в оці, я не хочу давати жодного найменшого приводу використати мою помилкову поведінку як обґрунтування для повалення цього уряду», – заявив Штрахе.

Напередодні німецькі газета Süddeutsche Zeitung і журнал Spiegel опублікували відеозапис розмови Штрахе на віллі на Ібіці (Іспанія) в 2017 році. Його співрозмовниця називає себе росіянкою Оленою Макаровою. Вона пропонує Штрахе, який очолює праворадикальну Австрійську партію свободи, фінансову і політичну підтримку на виборах, вимагаючи у відповідь послуги для свого бізнесу.

Згідно із записом, Штрахе обговорює можливість забрати державні замовлення у найбільшої австрійської будівельної компанії Strabag і віддати їх компанії росіянки. За оцінкою видань, жінка, з якою говорив Штрахе, була підставною фігурою. Крім них двох, на віллі був присутній Йоханн Гуденус, який зараз є головою фракції Австрійської партії свободи в нижній палаті Федеральних зборів країни.

Штрахе заявив, що не порушував ніяких законів, а відеозапис зафіксував «незручну п'яну справу». Його зустріч на Ібіці перевірить прокуратура Австрії.

XS
SM
MD
LG