Доступність посилання

ТОП новини

Побиття в СІЗО: адвоката не пускають до Балуха, Денісова вимагає допуску


Володимир Балух голодує з березня 2018 року
Володимир Балух голодує з березня 2018 року

Адвокат українського активіста Володимира Балуха прибув на зустріч з підзахисним після інформації про побиття. Про це 15 вересня повідомляє Кримська правозахисна група.

«Адвокат прибул до СІЗО до Балуха, але його поки не пустили», – відзначають правозахисники.

«Черговий СІЗО йому відповів, що звернення адвоката передано начальнику СІЗО-1 Бережному Сергію, але його зараз немає на місці. Коли начальник приїде до СІЗО, він особисто вирішуватиме це питання», – йдеться в повідомленні.

Уповноважена Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова також вимагає негайно допустити її до українського політв'язня, якого тримають у СІЗО Сімферополя.

«Учора українського політв’язня Володимира Балуха жорстоко побили та погрожували розправою: «на «яму» кинути». Усі пам’ятаєте за що. За стійку проукраїнську позицію. За синьо-жовтий прапор на будинку. За волю та жагу до свободи», – написала український обудсмен у Facebook.

«Скоро Володимира Балуха етапують. Я впевнена, що апеляційну скаргу окупаційний і найнесправедливіший суд в світі відхилить. Страшна не тільки колонія, а й шлях до неї. «Загублять» по дорозі і ніхто його більше не побачить. Ні рідні, ні друзі, ні знайомі, ні ті, хто майже два роки за нього вболіває», – припускає Денісова.

Українського активіста Володимира Балуха у сімферопольскому СІЗО «вивели з камери, сильно побили і погрожують позбутися», повідомив проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії» заступник голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз.

Читайте також: «Чийгоз: После избиения у Балуха болит голова и печень​»

Засуджений в анексованому Росією Криму Володимир Балух продовжує безстрокове голодування, яке він оголосив 19 березня 2018 року. Кримська правозахисна група з посиланням на адвоката Ольгу Дінзе, яка відвідала свого підзахисного в СІЗО Сімферополя після судового засідання, повідомила, що Балух вживає знеболювальні препарати через сильний біль.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуза 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і декілька тротилових шашек. Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій через свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

XS
SM
MD
LG