Доступність посилання

ТОП новини

Український політв’язень Балух з початку голодування втратив близько 30% ваги – правозахисники


Володимир Балух у кримському суді, 2 липня 2018 року
Володимир Балух у кримському суді, 2 липня 2018 року

Український активіст Володимир Балух з початку голодування за ґратами в анексованому Росією Криму, з 19 березня, втратив близько 30% ваги, повідомляє «Кримська правозахисна група».

«За інформацією родичів українця, до арешту Володимир Балух важив близько 95 кілограмів. Сьогодні кримчанин важить близько 60 кілограмів. При цьому (підконтрольна російській владі – ред.) кримська «прокуратура» стверджує, що здоров’я українця задовільне. В офіційній відповіді «прокуратура» повідомила захисту українця, що «життєво важливі показники Балуха в нормі, і спеціалізованої медичної допомоги він не потребує»», – йдеться в повідомленні правозахисників.

За інформацією «Кримської правозахисної групи», Балуха за час утримування в сімферопольському СІЗО тричі хотіли посадити в штрафний ізолятор, але не змогли, бо карцер переповнений.

5 липня підконтрольний Росії Роздольненський районний суд засудив українського активіста Володимира Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тисяч рублів (близько 4 тисяч гривень).

Читайте також: Мати Балуха зустрілася з сином: «нічого хорошого, один скелет»

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ.

ФСБ Росії затримала Володимира Балуха 8 грудня 2016 року. Співробітники ФСБ стверджували, що знайшли на горищі будинку, де живе Володимир Балух, 90 патронів і кілька тротилових шашок.

Захист Балуха і правозахисники стверджують, що він став жертвою репресій за свою проукраїнську позицію – через прапор України, який знаходився на подвір’ї його будинку.

XS
SM
MD
LG