Доступність посилання

ТОП новини

NBC: Байден має намір знову балотуватися у президенти США


Офіційної заяви Білого дому ще не було.
Офіційної заяви Білого дому ще не було.

Президент США Джо Байден заявив, що має намір балотуватись на другий термін на наступних виборах. Про це він сказав в інтерв’ю NBC.

Вибори заплановані на листопад 2024 року. Офіційної заяви Білого дому щодо цього ще не було.

В ефірі NBC Байден заявив, що планує переобиратися, але поки офіційно не оголошуватиме про це. Радники Байдена у Білому домі поки що займаються підготовкою до його можливої виборчої кампанії.

Демократична партія, до якої належить Байден, поки не висуває будь-якої іншої політичної фігури, яка готова балотуватися в президенти. Від конкурентів демократів, Республіканської партії, кандидатом може стати Дональд Трамп, який уже обіймав посаду глави держави у 2017-2021 роках. Однак його кандидатура скомпрометована пред’явленими Трампу звинуваченнями у підтримці вуличних протестів після його виборів та у нецільовому використанні коштів із виборчого фонду.

Ще одним можливим кандидатом на вибори називають також республіканця Рона Десантіса, який зараз обіймає посаду губернатора штату Флорида.

Джо Байден став 46-м президентом США у 2021 році. Це найстарший глава держави в історії Америки. Нині йому 80 років. У разі обрання Байдена на другий термін, до його закінчення президенту виповниться 86 років.

XS
SM
MD
LG