Доступність посилання

ТОП новини

Бельгія пояснила, чому не була представлена на інавгурації Путіна


Інавгурація російського лідера Володимира Путіна, Москва, 7 травня 2024 мроку
Інавгурація російського лідера Володимира Путіна, Москва, 7 травня 2024 мроку

У бельгійському міністерстві закордонних справ на запит Радіо Свобода відповіли, чому Бельгію 7 травня не було представлено на церемонії інавгурації російського лідера Володимира Путіна на пʼятий термін на посаді президента РФ.

«Бельгія вирішила не бути представленою на церемонії інавгурації президента Путіна. Таким чином ми підтримуємо більшість держав-членів Європейського союзу та Європейської служби зовнішньої дії», – пояснюється у відповіді міністерства.

«Бельгія хоче підтримувати нормальні дипломатичні відносини з Росією. Однак Бельгія поділяє позицію Європейського союзу щодо президентських виборів у середині березня, яку висловив верховний представник Жозеп Боррель у своїй заяві від 18 березня. Тому Бельгія бажала ще раз підтвердити цю позицію, утримавшись від будь-якого офіційного представництва на церемонії інавгурації. Бельгія разом із Європейським союзом і його партнерами продовжуватиме підтримувати російське громадянське суспільство, правозахисників і незалежні ЗМІ як у Росії, так і за її межами», – відзначає бельгійське зовнішньополітичне відомство.

Раніше дипломати у колах Євросоюзу в розмові з Радіо Свобода вказували Бельгію як одну із семи країн ЄС, що мали намір послати свого представника на інавгурацію. Втім, у бельгійському МЗС наполягли, що ніколи не говорили про те, що будуть присутні.

Форум

XS
SM
MD
LG