Доступність посилання

ТОП новини

Загострення ситуації на Донбасі слід очікувати після того, як Росія ухвалить зміни до Конституції – Безсмертний


Росія продовжує готуватися до продовження агресії, нарощуючи свої сили на російсько-українському і російсько-білоруському кордоні, заявляє Роман Безсмертний
Росія продовжує готуватися до продовження агресії, нарощуючи свої сили на російсько-українському і російсько-білоруському кордоні, заявляє Роман Безсмертний

Загострення ситуації на Донбасі слід очікувати після того, як Росія ухвалить зміни до Конституції – таку думку в ефірі проєкту Радіо Свобода Радіо Донбас.Реалії висловив експредставник України в політичній підгрупі тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі в Мінську Роман Безсмертний.

Він зазначив, що Росія продовжує готуватися до продовження агресії, нарощуючи свої сили на російсько-українському і російсько-білоруському кордоні.

«В умовах, коли Росія продовжує нарощувати свою присутність на російсько-білоруському і російсько-українському кордонах, очевидно, що вона готується до продовження агресії в західному напрямку. Крім того, Росія в польових умовах тримає півмільйонний контингент живої сили. З моєї точки зору, вони потримають паузу до 9 травня, завершать зміни до Конституції, і нам треба очікувати погіршення ситуації на фронті», – зазначив Роман Безсмертний.

Президент Росії Володимир Путін оголосив про плани щодо внесення поправок до конституції Росії під час послання Федеральним зборам 15 січня 2020 року.

20 січня законопроєкт про поправки внесли до Держдуми, і вже 23 січня його в першому читанні розглянули депутати.

Законопроєкт закріплює пріоритет російських законів над нормами міжнародного права, вводить обмеження на перебування на вищих посадах для осіб, які коли-небудь мали друге громадянство або дозвіл на проживання в іншій країні, а також забороняє одній людині обіймати посаду президента більше ніж два рази.

26 лютого Путін погодився з пропозицією провести загальноросійське голосування щодо поправок до конституції країни 22 квітня.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG