Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі стартували чергові військові навчання


Навчання мають завершитися 22 квітня
Навчання мають завершитися 22 квітня

Міністерство оборони Білорусі оголосило про початок 19 квітня тактичних навчань одного з підрозділів зенітно-ракетних військ Збройних сил Білорусі та військ ППО.

«Під час навчань військові здійснять марш у визначені райони та відпрацюють низку навчально-бойових завдань щодо прикриття військ та об’єктів критичної цивільної інфраструктури від наслідків повітряного нападу та високоточної зброї гіпотетичного противника», – йдеться у повідомленні.

Міноборони Білорусі зазначає, що навчання мають завершитися 22 квітня.

Раніше повідомлялося, що з 18 по 21 квітня у Новоградському та Карелицькому районах Городенщини відбудуться командно-штабні навчання з силами територіальної оборони.

3 березня в Білорусі почалася перевірка боєготовності Збройних сил за дорученням Олександра Лукашенка. У Радбезі Білорусі заявили, що перевірка боєготовності планова, але вона займе тривалий час на різних полігонах і в населених пунктах.

Остання перевірка боєздатності Збройних сил Білорусі відбулася торік у грудні і була оголошена раптово.

З початку року в Білорусі періодично проходять навчання територіальних військ. З початку російського вторгнення в Україну кількість військових навчань на білоруській території значно зросла.

Керівництво Білорусі підтримало агресію Росії проти України та забезпечило військову інфраструктуру та повітряний простір для вторгнення російської армії та обстрілів мирних українських міст.

XS
SM
MD
LG