Доступність посилання

ТОП новини

Журналістам-фігурантам «справи БелТА» заборонили виїзд з Білорусі


Обшук в інформаційному агентстві «БелаПАН», Мінськ, 7 серпня 2018 року
Обшук в інформаційному агентстві «БелаПАН», Мінськ, 7 серпня 2018 року

Журналістам-фігурантам «справи БелТА» заборонили виїзд з Білорусі, повідомила Білоруська асоціація журналістів.

«У понеділок на допит до Слідчого комітету викликали журналістів, які проходять підозрюваними у справі про несанкціонований доступ до інформації агентства БелТА», – йдеться в повідомленні на сайті асоціації.

Білоруська служба Радіо Свобода повідомила імена принаймні сімох журналістів, яким тимчасово заборонили виїзд з білорусі: це Галина Уласик, Ганна Калтигіна, Ганна Єрмаченок, Дмитро Бобрик, Ірина Левшина, Тетяна Коровенкова, Павлюк Биковський.

Термін закінчення заборони невідомий, його визначать слідчі, сказала Радіо Свобода Тетяна Коровенкова. Раніше ці журналісти дали підписку нерозголошення.

7-8 серпня в зв’язку з кримінальною справою про несанкціонований доступ до інформації агентства «БелТА» в офісах найбільшого в республіці новинного інтернет-ресурсу tut.by, інформаційного агентства «БелаПАН» і низки інших ЗМІ відбулись обшуки.

Приводом до порушення кримінальної справи стало повідомлення «БелТА» про збої під час здійснення доступів до послуг платної підписки, які надавалися агентством одному з його замовників.

Згідно з повідомленням Слідчого комітету, під час перевірки співробітниками МВС «виявлено численні факти неправомірного доступу до комп’ютерної інформації, власником якої є «БелТА».

За даними Білоруської асоціації журналістів, Слідчий комітет затримав і допитав до 20 журналістів, більшість після допиту відпустили.

XS
SM
MD
LG