Доступність посилання

ТОП новини

У Білорусі 10 людей засуджені за вивішування опудал і спалювання автопокришок


За версією слідства, фігуранти справи вивісили кілька опудал, які були підписані словами «мент», «ОМОН», «брехун номер один»
За версією слідства, фігуранти справи вивісили кілька опудал, які були підписані словами «мент», «ОМОН», «брехун номер один»

Суд у білоруському Бресті визнав винними і оголосив вироки 10 місцевим жителям, яких звинуватили у вивішуванні опудал в обласному центрі, підпалі автопокришок, розфарбовуванні кіоску, закидуванні яйцями та камінням опорного пункту міліції, а також блокуванні залізниці, повідомляє правозахисний центр «Весна».

Фігурантам справи інкримінували умисне приведення в непридатність транспортного засобу або шляхів сполучення, злісне хуліганство і особливо злісне хуліганство.

Вироки становлять від 1 року 9 місяців так званої «хімії» до 5 років колонії.

За версією слідства, фігуранти справи вивісили кілька опудал, які були підписані словами «мент», «ОМОН», «брехун номер один», а також розфарбували кіоск, спалили вночі на дорозі три автопокришки і залишили «протестні» написи на парканах.

«Хімією» в Білорусі називають відбування покарання у виправній колонії відкритого типу. Це теж позбавлення волі, але у відносно легких умовах порівняно зі звичайною колонією. На «хімії» засуджені працюють на будівництві або шкідливому виробництві – звідси і така назва. У Білорусі існує 29 установ відкритого типу.

XS
SM
MD
LG