Доступність посилання

ТОП новини

Журналісти знайшли на кладовищі в Криму бюст Віктора Януковича-молодшого


Бюст Януковича-молодшого на могилі в Севастополі, серпень 2018 року
Бюст Януковича-молодшого на могилі в Севастополі, серпень 2018 року

Бюст із зображенням молодшого сина колишнього президента Віктора Януковича знайшли на Братському військовому кладовищі в анексованому Криму. Про це повідомляє кореспондент проекту Радіо Свобода «Крим.Реалії».

На пам’ятнику написано «Віктор Вікторович Янукович», над ним – цитата з Євангелія від Іоанна: «Немає більше від тієї любови, як хто душу свою покладе за друзів своїх». Вказані дати життя та смерті: 16.07.1981 року – 20.03.2015 року. Територію навколо могили обнесено кам’яним парканом.

Братське кладовище часів Кримської війни 1853 – 1856 років розташоване у північній частині Севастополя і є меморіальним. На ньому поховані солдати, матроси та офіцери, які загинули в 1854-1855 роках, під час Першої та Другої світових воєн, а також відомі містяни.​

Віктор Янукович був депутатом Верховної Ради сьомого скликання. У 2014 році після повалення Януковича-старшого та його втечі до Росії він також виїхав з України.

Янукович-молодший загинув 20 березня 2015 року на озері Байкал у Росії у віці 33 років. Було відомо, що його поховали в Севастополі. Офіційно Міністерство закордонних справ України не підтверджувало загибель сина екс-президента.

XS
SM
MD
LG