Доступність посилання

ТОП новини

Bloomberg: Російські мільярдери втратили $3,1 млрд за один день 


Представник Путіна заявив, що президент Росії погодився «відпрацювати питання» з новими податками
Представник Путіна заявив, що президент Росії погодився «відпрацювати питання» з новими податками

Російські мільярдери втратили більше трьох мільярдів доларів за один день п’ятниці, 10 серпня, повідомляє агентство Bloomberg.

Таке падіння статків відбулося на фоні повідомлень про те, що економічний радник президента Росії Володимира Путіна Андрій Белоусов запропонував підвищити податки для найбільших металургійних і гірничодобувних компаній РФ.

Як стало відомо, пропозиція передбачає залучити до казни додатково понад 500 мільярдів рублів, які необхідні для реалізації травневих указів президента Путіна.

Акції 14 компаній, яких Белоусов згадав у своєму листі, різко впали в ціні, а від спільних проектів з декількома з них відмовилися потенційні інвестори.

Індекс Bloomberg Billionaires, який відстежує розмір статків мільярдерів у режимі реального часу, показує, що найбільше від нової податкової ідеї постраждав власник Новолипецького металургійного комбінату Володимир Лісін, який втратив близько 832 мільйонів доларів, або 4% від свого капіталу.

Власник Магнітогорського металургійного комбінату Віктор Рашников втратив 446 мільйонів доларів, власник «Сєвєрсталі» Олексій Мордашов - 444 мільйонів доларів. Фінансових збитків, згідно зі списком Bloomberg, також зазнали Генадій Тимченко, Алішер Усманов, Роман Абрамович і Володимир Потанін.

Раніше Радіо Свобода повідомляло, що курс рубля оновив черговий дворічний мінімум. На відкритті торгів Московської біржі в понеділок, 13 серпня, долар перевищив позначку в 68 рублів. Курс євро також виріс майже на рубль.

XS
SM
MD
LG