Доступність посилання

ТОП новини

Болгарія: прокурори розслідують заклики лідера проросійської партії до порушення карантину 


Лідер проросійської націоналістичної партії Волен Сідеров
Лідер проросійської націоналістичної партії Волен Сідеров

Болгарські прокурори розпочали розслідування через заяви лідера проросійської націоналістичної партії «Атака» Волена Сідерова, який закликав людей порушувати обмежувальні заходи з метою уповільнення поширення нового коронавірусу.

Прокуратура Софійського округу заявила 13 квітня, що Сідерова підозрюють у підбурюванні до злочину, коли він «неодноразово закликав порушити наказ міністра охорони здоров’я». Серед іншого, Сідеров у телеефірі 12 квітня закликав ігнорувати заходи соціальної дистанції та не носити маски під час святкування Великодня, щоб «довести, що Бог» сильніший.

Болгарія перебуває в режимі надзвичайної ситуації з 13 березня, всі школи, університети, дитячі садки та непродовольчі магазини закриті, ходити в парки також заборонено. З 12 квітня носіння маски для обличчя у всіх громадських місцях є обов’язковим. Церкви залишаються відкритими, але влада наполегливо закликає людей залишатися вдома.

Партія Сідерова має шість депутатів парламенту Болгарії і традиційно обстоює позиції на підтримку Росії та проти Євросоюзу та НАТО.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG