Доступність посилання

ТОП новини

У Болгарії проросійська партія використала кадри розстрілу парламенту зі «Слуги народу»


Використані болгарською партією кадри українського серіалу «Слуга народу»
Використані болгарською партією кадри українського серіалу «Слуга народу»

Проросійська болгарська партія «Вазраждане» («Відродження») за кілька днів до виборів у Європарламент поширила у Facebook відео тривалістю 10 секунд із кадрами з українського телесеріалу «Слуга народу», на яких актор Володимир Зеленський (нині президент України) розстрілює депутатів парламенту.

Наприкінці відео з’являється напис «Відродження» – лише ми можемо».

Голова партії «Вазраждане» Костадін Костадінов заявив болгарській службі Радіо Свобода, що відео «націлене на такі медіа, як ваше».

«За допомогою цього відео ми говоримо, що в Болгарії є засоби інформації, подібні до Радіо Вільна Європа/Радіо Свобода, які працюють на знищення болгарської держави», – твердить Костадінов.

На відеозапис виникли скарги, оскільки український серіал у Болгарії ніколи не транслювався, і кадри розстрілу парламенту вразили багатьох глядачів.

Центральна виборча комісія Болгарії заявила, що не може нічого зробити, оскільки агітаційні кампанії у Facebook не регулюються законодавчо. Деякі експерти з правових питань, опитані Радіо Свобода, заявили, що заклик до насильства порушує Кримінальний кодекс Болгарії.

«Вазраждане» («Відродження») – це відверто проросійська партія, яка закликає Болгарію вийти з Європейського союзу і НАТО.

Вибори до Європарламенту у країнах ЄС відбуваються 23-26 травня. У Болгарії голосування заплановане на 26 травня.

XS
SM
MD
LG