Доступність посилання

ТОП новини

Голова європейської дипломатії відклав візит в Україну через ситуацію з коронавірусом


Жозеп Боррель
Жозеп Боррель

Верховний представник Європейського Союзу з закордонних справ і політики безпеки Жозеп Боррель відклав свій запланований візит в Україну через поширення коронавірусу в Європі, але нагадав, що ЄС ніколи не визнає анексії Криму. Про це Боррель сказав під час телефонної розмови з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою, повідомляє пресслужба зовнішньополітичного відомства ЄС.

«ЄС продовжить рішуче підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України, а також її реформаторські зусилля. ЄС вітає кроки українського керівництва щодо вирішення конфлікту на сході країни і навколо Криму. З огляду на майбутню шосту річницю незаконної анексії Кримського півострова ЄС підтверджує, що не визнає незаконну анексію Криму і Севастополя Росією», – йдеться в повідомленні.

Боррель повинен був почати свій візит в Україну 15 березня.

11 березня Всесвітня організація охорони здоров’я оголосила про пандемію через спалах коронавірусної інфекції. 12 березня в Україні розпочався карантин через загрозу епідемії коронавірусної інфекції і для недопущення її поширення. Він триватиме три тижні – до 3 квітня.

В Україні лабораторно підтверджені три випадки коронавірусного захворювання, з них одна хвора померла.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG