Доступність посилання

ТОП новини

Міністр оборони Британії попередив Росію про наслідки її «провокацій»


Ґевін Вільямсон виступає в Королівському військовому інституті оборонних і безпекових досліджень, Лондон, 11 лютого 2019 року
Ґевін Вільямсон виступає в Королівському військовому інституті оборонних і безпекових досліджень, Лондон, 11 лютого 2019 року

Міністр оборони Великої Британії Ґевін Вільямсон попередив Росію, що її дії, неприйнятні для Заходу, змусять її «заплатити ціну».

Виступаючи в Королівському військовому інституті оборонних і безпекових досліджень, дослідницькому центрі в Лондоні, він наголосив на тісних військових зв’язках між Лондоном і Вашингтоном і підтримав заклик президента США Дональда Трампа до країн-членів НАТО підвищити оборонні витрати через, як він сказав, «провокації Росії».

Міністр також наголосив, що і після виходу ближчим часом Британії з Європейського союзу країна має зберігати міцні військові здатності і бути здатною «змагатися за наші інтереси і наші цінності й далеко від нашого дому».

Відносини між Заходом і Москвою напружені через низку причин, починаючи з окупації Росією українського Криму і її гібридної агресії на сході України і до втручання у президентські вибори у США 2016 року чи отруєння нервово-паралітичною речовиною у Британії колишнього російського спецслужбіста. Росія всі ці звинувачення заперечує.

XS
SM
MD
LG