Доступність посилання

ТОП новини

«Інтенсивність зростає» – пресофіцер про ситуацію біля Часового Яру


Місто Часів Яр на мапі, фото ілюстративне
Місто Часів Яр на мапі, фото ілюстративне

Враження про зниження активності військ РФ під Часовим Яром на Донеччині є хибним, повідомив пресофіцер 26-ї артилерійської бригади імені Романа Дашкевича Олег Калашников 21 травня в ефірі Радіо Донбас.Реалії (проєкт Радіо Свобода).

«Інтенсивність зростає. І збільшується інтенсивність вогневої дії. На сьогодні ми можемо бачити максимальну кількість КАБів (керованих авіабомб – ред.), які вони скидають безпосередньо як на Часів Яр, так і на наші оборонні позиції. Тобто максимальна кількість, яку вони можуть скинути на нашій ділянці», – розповів Олег Калашников.

За його словами, російські військові «посилюють і артилерійську дію, безпосередньо залучаючи сюди ракетні системи залпового вогню, а також і ствольну артилерію».

«Тобто вони пробують діяти такою комбінацією різних вогневих систем для того, щоб придушувати все-таки наші вогневі точки, пробивати наші вогневі рубежі і потім намагатись задіювати механізовану складову (бронетехніку – ред.)», – відзначив пресофіцер.

Також сили РФ «можуть одночасно і штурмувати той самий Часів Яр, і одночасно скидати свої КАБи». «Зазвичай попередньо вогневе ураження завдається, а потім вже йде штурм. Вони ж можуть це все робити разом», – додав Олег Калашников.

В американському Інституті вивчення війни (ISW) 18 травня заявили, що російські війська активізували свої зусилля із захоплення оперативно важливого міста Часів Яр на Донеччині, намагаючись використати те, як їхні наступальні операції на півночі Харківської області і по всій східній Україні спричинили посилення тиску на українські сили на полі бою.

Форум

XS
SM
MD
LG