Доступність посилання

ТОП новини

Два гірники на Львівщині оголосили безстрокове голодування


Шахтарі на Львівщині протестують проти затримок зарплати
Шахтарі на Львівщині протестують проти затримок зарплати

Двоє гірників державного підприємства «Львіввугілля» із шахт «Межирічанська» і «Степова» Василь Лесняк і Василь Семканич оголосили ввечері 12 листопада безстрокове голодування. Шахтарі п’ють лише воду, відмовились від їжі на знак протесту через невчасну виплату гірникам ДП «Львіввугілля» зарплати за вересень і жовтень.

«Усі голови профспілок вчора зібралися, і ми ввечері, як голови незалежних профспілок гірників України шахт «Межирічанська» і «Степова», вирішили розпочати безстрокове голодування. Ми не припинимо акцію, допоки за жовтень нам теж не виплатять зароблені нами гроші. Як тільки розпочали протест, вже сьогодні двічі на картку гірникам перекинули 7% і 9% від зарплати за вересень», – розповів Радіо Свобода Василь Семканич.

За вересень шахтарям не виплатили понад 20% зарплати, за жовтень ще не було виплат, хоча мали б бути, заявили гірники. Також вони наголошують, що на модернізацію шахт не виділяють гроші.

Гірники протестують у приміщенні ДП «Львіввугілля» у Червонограді на Львівщині.

13 листопада відбувається засідання Ради голів Регіонального об’єднання незалежних профспілок гірників України Червонограда, де мовилось про ситуацію на шахтах. Також представники профспілок звернулися до посадовців усіх рівнів з вимогою виплатити заборгованість із зарплати, скасувати наказ Міненерговугілля про реорганізацію ДП «Львіввугілля», яке уряд має намір включити до складу Національної вугільної компанії.

Більше цікавих новин, які не потрапили на сайт, – у Telegram-каналі Радіо Свобода. Долучайтеся!

XS
SM
MD
LG