Доступність посилання

ТОП новини

У Чорногорії затримали медика за оприлюднення даних про пацієнтів з коронавірусом


Медик і військовий стоять біля клінічного центру у Подгориці, Чорногорія, 27 березня 2020 року
Медик і військовий стоять біля клінічного центру у Подгориці, Чорногорія, 27 березня 2020 року

У Чорногорії затримали медичного працівника за звинуваченням в оприлюдненні списку імен людей, заражених новим коронавірусом. Прокуратура повідомила, що чоловіка затримали на 72 години в очікуванні подальшого розслідування справи.

Підозрюваний є співробітником відділу інформаційних технологій в медичному центрі столиці Чорногорії Подгориці. Його імені не називають. Чоловіка підозрюють у несанкціонованому зборі і використанні особистої інформації. Його, зокрема, звинувачують в тому, що він ділився даними про пацієнтів з COVID-19 із іншими людьми, які не уповноважені обробляти цю інформацію.

Із 3 квітня в соціальних мережах був поширений список із щонайменше 60-ма іменами людей, інфікованих коронавірусом, а також їхні ідентифікаційні номери і дані з датами народження.

Влада доручила провести розслідування, заявивши, що публікація імен інфікованих пацієнтів «порушує основні права людини». Громадські організації та опозиція в Чорногорії також засудили оприлюднення списку.

За даними Центру системних досліджень при Університеті Джонса Гопкінса, у Чорногорії виявили 252 випадки COVID-19, дві людини померли, чотири – одужали.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG