Доступність посилання

ТОП новини

COVID-19: на Львівщині облаштували контрольно-пропускні пункти на дорогах


На постах водіям транспортних засобів вимірюють температуру
На постах водіям транспортних засобів вимірюють температуру

У Львівській області облаштували контрольно-пропускні пункти на дорогах у напрямку Волинської, Тернопільської, Івано-Франківської, Рівненської, Закарпатської областей. Вже діють шість, а до ранку 10 квітня запрацюють усі 13 або ж 14 таких пунктів, повідомили Радіо Свобода у пресслужбі Нацполіції у Львівській області.

На постах водіям транспортних засобів вимірюють температуру. На них цілодобово чергують поліцейські, медики, рятувальники. Кількість залежить від завантаженості на дорозі, щоб не створювати затори.

Радіо Свобода побувало в контрольно-пропускному пункті на межі Львівської та Івано-Франіквської областей, неподалік міста Моршин. Тут проводять контроль медик, двоє поліцейських і рятувальник.

«Це для запобігання в’їзду людей, які у хворобливому стані. Наш пункт на межі з Івано-Франківською областю, це і дорога з Чернівецької області. Багато транзитних машин. Більша увага зосереджена на тих водіях, які здійснюють в’їзди в область. А якщо немає насиченого руху зі Львівщини, то теж перевіряємо, інформуємо людей, щоб були обережні, менше контактували. Наразі ми не маємо алгоритму дій, щоб, для прикладу, витягувати водія з машини, якщо він відмовляється виміряти температуру. Просто пояснюємо і запрошуємо», – каже патрульний зі Стрийського району Степан Антіш.

Лікар Любов Заєць розповіла: якщо у водія підвищена температура тіла, то вона виходить на зв’язок із сімейним лікарем амбулаторії, і тоді приїжджає спеціальна медична бригада, яка вже вирішує, куди скерувати водія.

«За час моєї зміни, а я тут від восьмої години ранку сьогодні, ні в кого не виявила підвищеної температури. Я запитую людину про стан здоров’я, дивлюсь на неї. 97% водіїв реагують нормально, а 3% не дуже. Були такі, що поліцейських обзивали. Один заблокував вікна в машині і не хотів спілкуватися ні з ким. Дістав аркуш паперу і написав: «Яка причина зупинки?» У нас є маски, які ми змінюємо, підвезли нам воду. Працюю на зміні 12 годин», – говорить Любов Заєць.

У Львівській обласній державній адміністрації наголошують, що хочуть на короткий термін обмежити рух приватного транспорту на Львівщину, щоб не допустити поширення коронавірусу.

На сьогодні у Львівській області підтверджено 61 випадок коронавірусної інфекції, троє людей померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG