Доступність посилання

ТОП новини

25 осіб з підозрою на коронавірус шпиталізовані у Львівську інфекційну лікарню


На сьогодні у Львівському обласному інфекційному шпиталі перебувають на лікуванні 25 осіб із респіраторними симптомами захворювання. Проби аналізів скеровані на обстеження у Київ, починаючи від 15 березня. Досі не оприлюднені дані, чи у людей виявили коронавірус.

Всі громадяни, які зараз у лікарні, перебували у країнах, де поширений коронавірус, а це Словенія, Чехія, Італія, Польща, Данія, Іспанія, Німеччина, Єгипет, Франція, Нідерланди, або ж контактували з людьми, які повернулись з епідеміологічного вогнища.

«Їхній стан середньої важкості, а у когось більш легкий. Пацієнти з різних районів області, найбільше – зі Львова. Є група, яка повернулась з туристичної мандрівки Європою», – повідомив керівник департаменту охорони здоров’я Львівської обласної державної адміністрації Андрій Васько.

На Львівщині працює 11 бригад екстреної медичної допомоги, які готові виїжджати по людей із підозрою на коронавірус. У Львівську область ще не надійшли швидкі тест-системи для виявлення антитіл до коронавірусу. Вони визначають результат на п’ятий день після появи симптомів. Львівська міськрада закупить до кінця тижня 1000 таких тестів.

«Достовірність експрес-тестів є низькою. Ми будемо надсилати аналізи у Київ, згідно з загальною процедурою. Але лікуватимемо незалежно від стану пацієнта, за наявністю дихальних розладів. Легкі форми коронавірусу лікуватимуться вдома», – заявив Андрій Васько.

В умовах загрози епідемії коронавірусної інфекції Covid-19 у Львові від 16 березня призупинена робота багатьох об’єктів підприємницької діяльності. Створені моніторингові групи, які перевіряють дотримання бізнесменами карантинних заходів. Наразі підприємців, які порушують заборону, попереджають.

Від 18 березня у Львові та області тимчасово припинили міжміське і приміське транспортне сполучення. Громадський транспорт у Львові їздить. Комунальні служби миють вулиці, тротуари, зупинки, лавки, біля смітників розсипають антисептичні засоби. У багатьох закладах – аптеках, на пошті, будівельних супермаркетах, визначені лінії, щоб люди дотримувались дистанції або ж пропускають по одній людині.

На сьогодні в Україні офіційно підтверджені 14 випадків захворювання на COVID-19, дві людини померли.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG