Доступність посилання

ТОП новини

США придбали у Росії апарати ШВЛ та інше обладнання для боротьби з COVID-19


Коробки з медичним обладнанням на борту російського військово-транспортного літака перед його вильотом до США
Коробки з медичним обладнанням на борту російського військово-транспортного літака перед його вильотом до США

У Держдепартаменті повідомили, що Сполучені Штати закупили у Росії медикаменти та медичне обладнання, доставлені 1 квітня до Нью-Йорка російським транспортним літаком.

У заяві речниці зовнішньополітичного відомства США Морган Ортагус ідеться: «Після телефонної розмови, що відбулася 30 березня між президентами Дональдом Трампом і Володимиром Путіним, Сполучені Штати погодилися придбати у Росії необхідне медичне обладнання, включаючи апарати штучної вентиляції легенів».

У заяві вказано, що раніше обидві країни також надавали одна одній гуманітарну допомогу в кризових ситуаціях і мають намір діяти так і надалі. У заяві нічого не йдеться про обсяги закупівель і їхню вартість.

Двома днями раніше Трамп повідомив, що домовився з Путіним про доставку російського медичного обладнання до США. В американській пресі цій заяві приділили мало уваги, натомість російські засоби інформації писали, що це обладнання є даром Росії Сполученим Штатам.

Посол Росії в США Анатолій Антонов назвав «цинічними і аморальними» твердження про те, що Росія, здійснюючи аналогічні поставки до Італії, намагається домогтися політичної вигоди.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG