Доступність посилання

ТОП новини

Влада у США рекомендувала носити маски в громадських місцях, Трамп – відмовився


Найбільше постраждав штат Нью-Йорк, за добу 3 квітня там померло 562 людини серед 2935 жертв від початку спалаху
Найбільше постраждав штат Нью-Йорк, за добу 3 квітня там померло 562 людини серед 2935 жертв від початку спалаху

Центр з контролю і профілактики захворювань США 3 квітня рекомендував громадянам носити маски в громадських місцях, щоб запобігти поширенню коронавірусу.

Нова рекомендація з’явилася після того, як експерти поставили під сумнів рішення адміністрації Дональда Трампа не закликати людей носити маски, як це зробили багато інших країн.

У новій рекомендації йдеться, що недавні дослідження показують, що коронавірус може поширюватися між людьми, які взаємодіють у безпосередній близькості, навіть якщо ці люди не мають симптомів.

«Рекомендуємр носити тканинні маски для обличчя в громадських місцях, де важко підтримувати інші заходи соціального дистанціювання», – звернувся до американців Центр з контролю і профілактики захворювань США.

Президент США Дональд Трамп, у свою чергу, заявив, що не вважає носіння маски обов’язковим кроком для убезпечення і що не планує дотримуватися відполвідної рекомендації. Трамп сказав, що не уявляє, як буде вітати лідерів країн у масці.

Кількість смертей у США, викликаних COVID-19, продовжує зростати. Нині у США понад 278 тисяч інфікованих, понад 7 тисяч померли і більш ніж 9 тисяч – одужали.

Найбільше постраждав штат Нью-Йорк, за добу 3 квітня там померло 562 людини серед 2935 жертв від початку спалаху. За повідомленнями, медикам тут бракує масок та індивідуальних засобів захисту. Ще одна гаряча точка на мапі США через коронавірус – штат Луїзіана. Влада повідомила, що кількість смертей від COVID-19 за 3 квітня зросла до 370.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG