Доступність посилання

ТОП новини

Число хворих на COVID-19 на Балканах зростає


Ліжка для потенційних хворих на COVID-19 на території Белградського ярмарку, 24 березня 2020 року
Ліжка для потенційних хворих на COVID-19 на території Белградського ярмарку, 24 березня 2020 року

У балканських країнах щодня зростає число хворих та жертв коронавірусної інфекції попри те, що уряди вживають надзвичайних заходів для призупинення епідемії, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

У Сербії станом на 24 березня зафіксували 303 хворих (дві доби тому їх було 222), у тяжкому стані перебуває 21 пацієнт, три людини померли. На виконання рекомендацій команди китайських лікарів, котрі допомагають сербським колегам, розпочинається масове тестування на вірус усіх людей, які досі перебували в самоізоляції, а також членів їхніх сімей.

Самоізоляцію від початку березня рекомендували всім, хто повернувся з-за кордону. Останнім часом поліція щодня контролює, чи такі громадяни дотримуються самоізоляції, проти порушників застосовуються штрафні санкції на суму 1500 євро. Санкції за скороченою процедурою запроваджують і проти порушників комендантської години, яка триває від 17:00 до 5:00. Старшим від 65 років зовсім заборонено виходити з помешкань.

Лікарі попереджають, що обставини можуть погіршитися через похолодання та сніг, який падає вже добу, від вечора 23 березня. Вони стверджують, що низька температура сприяє поширенню вірусу.

У Хорватії зафіксували 360 хворих (дві доби тому – 254), у Боснії та Герцеговині 150 (дві доби тому – 93), у Північній Македонії 148 (раніше – 114), у Косові 61, в Чорногорії 29.

Згадані країни фактично відрізані від світу й одна від одної. У всіх призупинений повітряний, річковий, автобусний і залізничний транспорт, закриті всі освітні заклади. Робочий час продовольчих магазинів і аптек скорочений, усі інші закриті. Через кордони пропускають лише транзитні вантажівки з санітарно-медичними й продовольчими товарами.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG