Доступність посилання

ТОП новини

Офіс президента: цього тижня очікується сім літаків зі спецзасобами для протидії COVID-19


МОЗ: Україна нині виробляє майже 900 тисяч масок на добу
МОЗ: Україна нині виробляє майже 900 тисяч масок на добу

Цього тижня очікується сім літаків зі спецзасобами для протидії COVID-19, повідомив заступник голови Офісу президента, секретар координаційної ради з протидії поширенню COVID-19 Кирило Тимошенко.

За його словами, із початком тотального маскового режиму ці засоби індивідуального захисту повністю доступні в інтернеті. Дещо повільніше маски доходять до аптек, де їх швидко розкуповують.

«Україна нині виробляє майже 900 тисяч масок на добу. До того ж ми ще імпортуємо. Перевіряємо, як доходять маски до місцевих аптек», – зазначив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

У відповідь президент Володимир Зеленський доручив негайно зібрати дані про потреби всіх аптечних мереж та за допомогою державних структур закупити стільки масок, скільки їм потрібно.

Він додав, що за останню добу зафіксували 68 нових випадків коронавірусу. Це менше порівняно з попередніми днями.

«Зменшення кількості захворілих на коронавірус – це результат карантину. Ми могли б мати значно більше недужих, як у європейських країнах. Тому наші заходи були вчасними та правильними», – наголосив Зеленський.

Захворювання COVID-19 спричиняє коронавірус SARS-CoV-2, раніше відомий як 2019-nCoV, що належить до великої групи коронавірусів. У деяких випадках перебіг хвороби легкий, в інших – із симптомами застуди і грипу, зокрема з високою температурою і кашлем, у складніших випадках спостерігається задишка. Це може перерости в пневмонію, що може стати смертельною. Але більшість хворих видужує.

XS
SM
MD
LG