Доступність посилання

ТОП новини

У Росії не знижується число нових інфікованих коронавірусом


Поховання людини, померлої від коронавірусної інфекції, Санкт-Петербург, Росія, 10 червня 2020 року
Поховання людини, померлої від коронавірусної інфекції, Санкт-Петербург, Росія, 10 червня 2020 року

У Росії станом на ранок 14 червня за добу виявлено 8835 інфікованих коронавірусом, померли за добу 119 хворих на COVID-19, одужали понад 5 тисяч, свідчать дані оперативного урядового штабу.

Цифри майже ідентичні показникам попередньої доби, число нових виявлених випадків незначно збільшилося.

Два дні поспіль зростає число «активних випадків», людей, які інфіковані коронавірусом у цей час. Їх число перевищило 240 тисяч. Померли з початку епідемії, за офіційними даними, 6948 осіб. Всього були інфіковані майже 530 тисяч, це третє місце в світі.

Росію випереджають Бразилія (понад 850 тисяч випадків інфікування та майже 43 тисячі смертей) та США (2 мільйони 74 з половиною тисячі інфікованих і понад 115 тисяч померлих).

Уже близько місяця число нових виявлених за добу випадків коронавірусної інфекції в Росії залишається відносно стабільним, від восьми до дев’яти тисяч. Російський віце-прем’єр Тетяна Голікова заявила, що пік заражень припав на 11 травня. Саме того дня президент Володимир Путін оголосив про завершення періоду неробочих днів, який розпочався наприкінці березня, і поступове скасування карантинних обмежень.

У Москві так званий режим самоізоляції зняли 9 червня, більшу частину обмежень повинні зняти до 23 червня.

Путін розпорядився 24 червня провести парад на честь 75-річчя завершення бойових дій у Європі, а з 25 червня до 1 липня пройде всеросійське голосування про поправки до Конституції, які передбачають «обнулення» попередніх президентських термінів Путіна і можливість для нього обиратися ще на два терміни.

ВИБРАНЕ ВІДЕО

XS
SM
MD
LG