Доступність посилання

ТОП новини

В окупованому Криму комуністи протестували проти російської пенсійної реформи


Організатори мітингу заявили, що телезвернення російського президента Володимира Путіна про пенсійну реформу «не виправдало надій»
Організатори мітингу заявили, що телезвернення російського президента Володимира Путіна про пенсійну реформу «не виправдало надій»

В окупованому Сімферополі місцеве відділення російської компартії провело 2 вересня мітинг проти російської пенсійної реформи, повідомляє прес-служба партії.

Учасники заходу тримали в руках плакати «Ні грабіжницькій реформі!», «Ми хочемо жити, а не виживати!», «Уряд Медведєва – вороги народу!» та інші.

Організатори мітингу заявили, що телезвернення російського президента Володимира Путіна про пенсійну реформу «не виправдало надій».

За результатами мітингу була схвалена резолюція, згідно з якою комуністи вимагають розпустити уряд сусідньої Росії на чолі з Дмитром Медведєвим, Держдуму Росії, підконтрольний Кремлю парламент Криму.

2 вересня на мітингу в центрі Севастополя також вимагали відставки уряду сусідньої Росії і проведення референдуму щодо пенсійної реформи.

Президент Росії Володимир Путін 29 серпня в телезверненні запропонував підвищити пенсійний вік для жінок до 60 років, а не до 63, як пропонував уряд. Однак Путін, як і уряд Медведєва, вважає, що чоловіки повинні виходити на пенсію в 65 років. Також Путін додав, що необхідно встановити адміністративну та кримінальну відповідальність за звільнення або відмову в прийомі на роботу співробітників передпенсійного віку.

Раніше підконтрольні Кремлю парламенти Криму і Севастополя підтримали проект російського закону про пенсійну реформу.

XS
SM
MD
LG