Доступність посилання

ТОП новини

У День піхоти міністр оборони розповів про плани на нове озброєння для піхотинців


День піхоти 6 травня вперше відзначили в Україні в 2019 році
День піхоти 6 травня вперше відзначили в Україні в 2019 році

Міністр оборони Андрій Таран повідомив, що невдовзі українські піхотинці будуть забезпечені новими додатковими видами озброєння. Про це він сказав з нагоди Дня піхоти 6 травня.

«Уже зараз більшість піхотинців мають в своєму розпорядженні прилади нічного бачення і нічні приціли. В їхніх інтересах розвідують обстановку безпілотники, а на озброєнні – новітні снайперські гвинтівки UAR-008 і UAR-10. Для посилення піхоти вже скоро планується прийняти на озброєння 7,62 мм патрони, тривають державні випробування вітчизняного 30-мм гранатометного пострілу ВОГ-17В та ВОГ-17ІН, а також приладу нічного спостереження перископічного. Наприкінці минулого року прийнято на озброєння 14,5-мм снайперську гвинтівку Alligator», – зазначив Андрій Таран.

За його словами, нині тривають відомчі випробування бойової машини піхоти з новим бойовим модулем та вдосконаленою системою керування вогнем.

«Здав тест БТР-4Е з покращеними характеристиками з подолання водних перешкод уплав... З початку 2021-го розроблено та затверджено технічні специфікації для бронежилета модульного, шапки зимової повсякденної, черевиків літніх, поліпшених берців, балаклав та інші видів одягу і екіпірування», – зазначив міністр оборони.

День піхоти 6 травня вперше відзначили в Україні в 2019 році. Свято встановлене указом президента України від 19 квітня 2019 року з «метою вшанування мужності та героїзму воїнів механізованих, мотопіхотних, гірсько-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ Збройних сил України, виявлених у боротьбі за свободу, незалежність та територіальну цілісність України, а також започаткування сучасних військових традицій».

Дату 6 травня обрали тому, що саме цього дня у 1648 році козаки перемогли в битві біля Жовтих Вод. Це перша переможна битва національної визвольної боротьби під проводом Богдана Хмельницького. Крім того, 6 травня відзначають релігійне свято – День Юрія Змієборця. Він був одним з покровителів українського війська.

XS
SM
MD
LG