Доступність посилання

ТОП новини

Місце перебування в Росії обвинуваченої в «державній зраді» жительки Севастополя невідоме – Денісова


За інформацією українського омбудсмена, останнє відоме місце утримання громадянки України – «ФКУ СІЗО 2 ФСВП Росії у місті Москва»
За інформацією українського омбудсмена, останнє відоме місце утримання громадянки України – «ФКУ СІЗО 2 ФСВП Росії у місті Москва»

З початку лютого немає офіційного підтвердження, де саме на території Росії утримується затримана в анексованому Криму громадянка України Галина Довгопола. Про це в Facebook повідомила український омбудсмен Людмила Денісова.

«Звертаюся до уповноваженої з прав людини в Росії Тетяни Москалькової (з проханням – ред.) вжити заходів для підтвердження місця перебування Галини Долгополої, а також перевірити дотримання прав, адже рідним і адвокатам досі не вдалося дізнатися про стан її здоров'я, забезпечення правовою та медичною допомогою», – написала Денісова в соцмережах.

За інформацією українського омбудсмена, останнє відоме місце утримання громадянки України – «ФКУ СІЗО 2 ФСВП Росії у місті Москва».

На початку січня Кримська правозахисна група з'ясувала, що затримана в листопаді 2019 року ФСБ Росії за підозрою «в державній зраді» жінка – це 64-річна жителька Севастополя Галина Довгопола, яка народилася в Бахчисараї.

Як повідомляють правозахисники, ФСБ Росії звинуватила жінку в тому, що її нібито «завербували українські спецслужби» і вона «за завданням Головного управління розвідки цілеспрямовано здійснювала збір секретних відомостей військового характеру».

Раніше повідомлялося, що в листопаді 2019 року підконтрольний Росії Ленінський районний суд Севастополя щодо підозрюваної в шпигунстві на користь України обрав запобіжний захід у вигляді взяття під варту терміном на два місяці – до 26 січня 2020 року. Про це повідомлялося на сайті суду без зазначення персональних даних заарештованої.

Жінці інкримінують ст. 275 російського Кримінального кодексу, яка передбачає безальтернативне покарання у вигляді позбавлення волі на термін від 12 до 20 років.

XS
SM
MD
LG