Доступність посилання

ТОП новини

Медики розповіли про стан дівчинки, пораненої під час удару військ РФ по Київщині


Будинок, який постраждав від обстрілу військ РФ в Українці, 28 квітня 2023 року
Будинок, який постраждав від обстрілу військ РФ в Українці, 28 квітня 2023 року

У Національній дитячій спеціалізованій лікарні «Охматдит» розповіли про стан пораненої під час удару по місту Українка Обухівського району на Київщині дівчинки.

«Однією з постраждалих, яку доставили в Охматдит, була 13-річна дівчинка з Київської області. Уламки російської ракети потрапили в будинок дівчинки і травмували її», – йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що дитину прооперували.

«Зараз загрози життю усунуті, дівчинка в стабільному стані. Далі на неї чекає довготривалий процес лікування та реабілітації. Медики докладають всіх зусиль для відновлення здоров’я дитини та нормалізації її емоційного стану», – зазначили в «Охматдиті».

28 квітня близько 4:00 російські війська атакували Україну з літаків стратегічної авіації Ту-95. Українські військові знищили 21 із 23 крилатих ракет, а також два БПЛА оперативно-тактичного рівня.

В результаті обстрілу було пошкоджено будинки в Дніпрі, Умані та в місті Українка на Київщині. Зокрема, в Українці було поранено 13-річну дівчинку. У Дніпрі в приватному секторі загинули молода жінка і її дворічна дитина. В Умані одна із ракет влучила у житловий дев’ятиповерховий будинок – 23 людини загинули, четверо з них – діти.

XS
SM
MD
LG