Доступність посилання

ТОП новини

ВАКС обрав запобіжний захід замміністру аграрної політики Дмитрасевичу – ЦПК


Раніше Дмитрасевичу повідомили про підозру у справі про ймовірне заволодіння землею на 291 мільйон гривень та спробі заволодіння землі на 190 мільйонів гривень
Раніше Дмитрасевичу повідомили про підозру у справі про ймовірне заволодіння землею на 291 мільйон гривень та спробі заволодіння землі на 190 мільйонів гривень

Вищий антикорупційний суд ухвалив рішення про арешт заступника міністра аграрної політики Маркіяна Дмитрасевича із можливістю внесення застави 20 мільйонів гривень. Про це 9 травня повідомив Центр протидії корупції.

Раніше Дмитрасевичу повідомили про підозру у справі про ймовірне заволодіння землею на 291 мільйон гривень та спробі заволодіння землі на 190 мільйонів гривень. Про це стало відомо під час розгляду клопотання про застосування запобіжного заходу щодо міністра Миколи Сольського у Вищому антикорупційному суді України.

За версією слідства, до ймовірної схеми Дмитрасевича залучив міністр аграрної політики Микола Сольський. У розмовах Дмитрасевич представлявся як «Маркіян від Миколи Сольского», кажуть у ЦПК.

«Прокурор вказувала, що Дмитрасевич готував проекти судових рішень, за якими встановлювалася відсутність права постійного користування земельними ділянками у держпідриємств «Іскри» і «Надії», – повідомляє Центр протидії корупції

Дмитрасевич нібито також надсилав Сольському довідки по конкретним судовим справам, в яких був окремий розділ з назвою «прохання». Наприклад, відкласти розгляд, зупинити провадження, відмовити у позові повністю тощо.

Дмитрасевич публічно не коментував звинувачення.

26 квітня Вищий антикорупційний суд оголосив рішення щодо запобіжного заходу для міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею. Йшлося про тримання під вартою до 24 червня із можливістю внесення застави у понад 75 мільйонів гривень. Того ж дня за нього внесли заставу і Сольського звільнили з-під варти.

Національне антикорупційне бюро України раніше заявило, що ексголову аграрного комітету Верховної Ради – чинного міністра викрили на заволодінні державною землею на 291 мільйон гривень і спробі заволодіння землею ще на 190 мільйонів гривень.

Сольський, у свою чергу, заявив, що у справі про заволодіння державною землею йдеться про події 2017-2018 років, коли він був адвокатом і не був ані міністром аграрної політики і продовольства України, ані головою комітету Верховної Ради України з питань аграрної і земельної політики. Він зазначив, що справа «стосується спору між державними підприємствами і фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону». Сольський запевнив, що «гарантує максимальну відкритість» для встановлення істини.

Форум

XS
SM
MD
LG