Доступність посилання

ТОП новини

У СБУ повідомили про арешт двох бойовиків угруповання «ДНР»


Повідомляється, що обидва фігуранти є мешканцями тимчасово окупованої Горлівки
Повідомляється, що обидва фігуранти є мешканцями тимчасово окупованої Горлівки

Служба безпеки України повідомила про підозру і взяття під варту двох учасників незаконних збройних формувань, які раніше були затримані військовослужбовцями підрозділів операції Об’єднаних сил з інтервалом у кілька днів, повідомила 4 березня пресслужба СБУ.

«За даними слідства, обидва фігуранти є мешканцями тимчасово окупованої Горлівки. Один з них приєднався до лав терористичного угруповання так званої «ДНР» після звільнення з виправної колонії. Перебуваючи на «посаді» кулеметника бандформування, він брав участь у бойових діях проти українських підрозділів на території Донецької та Луганської областей. Інший фігурант справи після підготовки у тренувальному центрі бойовиків на тимчасово окупованій території Луганщини виконував обов’язки командира відділення одного з угруповань так званої «ДНР» в районі Горлівки та Дебальцева. Обом затриманим повідомлено про підозру за ч. 1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (участь у терористичній групі чи терористичній організації)», – йдеться в повідомленні.

За даними СБУ, триває досудове розслідування.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської окупації Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці бойовиків. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці».

За даними ООН, від березня 2014-го до 31 жовтня 2019 року внаслідок збройного конфлікту на Донбасі загинули 13 000 – 13 200 людей.

XS
SM
MD
LG