Доступність посилання

ТОП новини

На Донбасі бойовики 4 рази порушували режим тиші, втрат немає – штаб


Підтримувані Росією бойовики на Донбасі чотири рази відкривали вогонь 30 серпня від 7:00 до 18:00 години, втрат серед особового складу немає, повідомили у штабі Операції об’єднаних сил.

«Противник вів прицільний вогонь зі станкового протитанкового гранатомета, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї. Озброєння, забороненого Мінськими домовленостями, ворог не застосовував», – повідомили у штабі й уточнили, що були обстріляні позиції українських військових біля населених пунктів Кримське, Новотошківське, Павлопіль та Водяне.

Зазначається, що у разі загрози життю військовослужбовців командири приймали рішення про вогонь у відповідь.

В угрупованні «ДНР» повідомляють, що близько 7:30 ранку отримала вибухову травму мешканка села Комінтернове Новоазовського району 1936 року народження і звинувачують в цьому обстрілі українських військових.

В угрупованні «ЛНР» повідомляють про один обстріл, який, за їхніми даними, вівся з боку ЗСУ.

Тристороння контактна група з урегулювання ситуації на Донбасі домовилася про чергове перемир’я, починаючи з півночі 29 серпня. Рішення ухвалили у зв’язку з початком навчального року. Однак в перші ж години ОБСЄ зафіксувала порушення домовленостей.

Збройний конфлікт на Донбасі триває від 2014 року після російської анексії Криму. Україна і Захід звинувачують Росію у збройній підтримці сепаратистів. Кремль відкидає ці звинувачення і заявляє, що на Донбасі можуть перебувати хіба що російські «добровольці». За даними ООН, за час конфлікту загинули понад 10 300 людей.

XS
SM
MD
LG